Üdvözöljük a zoldonline.hu környezetvédelmi portálon!

Kérjük adja meg e-mail címét

Kérjük, adja meg jelszavát

Elfelejtette jelszavát? Kattintson ide
bezárás

 

Gólya Road Show - 2014. június 21. Szombat

Gólya Road Show – 32 év után ismét gólya fészkel Kókán

Kóka, a 2014-es Gólya Road Show különleges állomása, ahol az eddigiektől eltérően több program kap helyet. Szeretettel látjuk eme jeles eseményen.

Időpont: 2014. június 21. Szombat; 15:50-16:30

Helyszín: Kóka, Zsámboki út 2. szám alatt található fészek

Kókán 32 éve nem fészkelt gólya, noha azelőtt minden évben meglátogatta a települést. Tavaly egy partneri együttműködésnek köszönhetően, a LUSH charity pot elnevezésű termékével adománygyűjtő akciót szervezett a gólyák javára, amiből mintegy 704.000 Ft gyűlt össze. Ebből az összegből idén tavasszal többek közt Kókán is került kihelyezésre gólyakosár és fészekkezdemény. A település lakóinak legnagyobb örömére egy gólyapár el is foglalta az adományból készült \"otthont\" és \"családot is alapított\".

Ennek örömére a lelkes gólyaszerető közösség az iskolában rajzpályázatot hirdetett „A mi gólyánk” címmel. A Gólya Road Show keretében a kókai állomáson, nem csupán a kis gólyák meggyűrűzésére és az ilyenkor szokásos rövid előadásokra és fészekbepillantásokra kerül sor, hanem a pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére, a nyertes rajzok kiállítására, sőt névadásra is. Ugyanis a három fióka közül az egyiket a rajzverseny díjazottjai nevezhetik el.

A sűrűnek ígérkező program fénypontja, hogy a madárvonulás kutatás másik eszköze, a jeladó is bemutatásra kerül. Az Önkormányzat nyújtotta támogatásból beszerzett jeladót az egyik, legfejlettebbnek ítélt fióka fogja megkapni, hogy útját a jövőben nyomon tudják követni. Talán így fény derülhet arra, merre jártak eddig a kókai gólyák és visszatérnek-e a jövőben ehhez a fészekhez.

A meghívott vendégek, támogatók, sajtó, TV, részére egy 30 négyzetméteres terület lesz szalaggal kijelölve a fészek felőli oldalon az árok és a kerítés között. A vendégeket, támogatókat, sajtó és TV munkatársait Kepesné Dr. Bekő Borbála és Dr. Kertész Anett, az MME Tápió-vidéki helyi csoportjának képviselői fogadják.

A műút forgalmát a helyi polgárőrség fogja biztosítani a rendezvény ideje alatt. Parkolás a Temető utcában, illetve a COOP parkolójában lehetséges.Aktualitások

05/26: Zöld utat adunk ötletednek!
Van egy fantasztikus ötleted? Látod magad egy start-upban kiteljesedni? Ám elveszettnek érzed magad a pénzügyi tervezés és a bürokrácia mezején? Kíváncsi vagy, hogyan tudnál egy ökofrankó vállalkozást beindítani? Startolnál Prágába?

Tovább

11/30: Ökokarácsony - dec. 14.
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága karácsonyfa-készítő pályázatot hirdet „Ökokarácsony” címmel.

Tovább

11/25: Közösségi Energia jó példákat keresünk!
A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei a \"Közösségi Energia\" program keretében számos hazai lakossági, önkormányzati vagy más közösségi energiás kezdeményezéssel ismerkedtek meg az elmúlt időszakban. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy még sok olyan példa van, amelyről még nem hallottunk! Kérjük, olvassa el felhívásunk!

Tovább

További programok, események

Legújabb termékek

Tartalom feltöltés alatt