Üdvözöljük a zoldonline.hu környezetvédelmi portálon!

Kérjük adja meg e-mail címét

Kérjük, adja meg jelszavát

Elfelejtette jelszavát? Kattintson ide
bezárás

 

Gyógynövény ismereti hétvége felnőtteknek és családoknak - 2014. július 25 - 27. P - V (3 nap 2 éjszaka)

zöld program, gyógynövények

Program időpontja: 2014. július 25 - 27. P - V (3 nap 2 éjszaka)

A legtöbb ember, ha gyógyteát szeretne készíteni, a kereskedelemben kapható szárítmányokat vásárolja meg. Pedig egy kis sétával és némi ismerettel, a legtöbb, üzletekben is kapható gyógy- és fűszernövényt, költségmentesen magunk is begyűjthetjük.

A saját gyűjtésnek sok előnye van; tiszta környezetből, szennyezés és penészgombáktól mentes, jó minőségű, megbízható alapanyagot állíthat elő.

Gyógynövény ismereti hétvégénk célja, hogy a résztvevők e témában gyakorlati tapasztalatokon alapuló ismeretekre tegyenek szert. Megismerjék a hazai flóra gyógynövényeit, valamint a gyűjtés és tartósítás szabályit.

A foglalkozásokat, nagyobb részt terepen, kisebb részben zárt helyen, előadások formájában tartják, alkalmazkodva az időjárási viszonyokhoz és az átadandó ismeretekhez.

A vadon élő gyógynövényekkel való ismerkedést rövid, egyéb természetismereti programokkal is kiegészítjük (csillagászat, Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet értékeinek megismerése, mikroszkópos vizsgálat, stb.) A gyógynövényes foglalkozásokat az Csiperke Erdei Iskola az E-misszió Egyesület és a Fritillaria Kft. munkatársai tartják.

Jelentkezés feltétel: a jelentkezési lap kitöltése és elektronikus úton történő eljuttatása szokezs@e-misszio.hu címre.

Fizetés átutalással: Fritillaria Kft. Számlaszám: 11600006-00000000-65919538. A jelentkezést csak előleg befizetése (5000 Ft/fő) esetén tudjuk elfogadni ill., véglegesíteni. Előleg visszaigénylésére csak abban az esetben van lehetőség, ha a lemondás a tábor megkezdése előtt 10 nappal megtörténik.

A programról bővebb információt itt találhat.Aktualitások

05/26: Zöld utat adunk ötletednek!
Van egy fantasztikus ötleted? Látod magad egy start-upban kiteljesedni? Ám elveszettnek érzed magad a pénzügyi tervezés és a bürokrácia mezején? Kíváncsi vagy, hogyan tudnál egy ökofrankó vállalkozást beindítani? Startolnál Prágába?

Tovább

11/30: Ökokarácsony - dec. 14.
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága karácsonyfa-készítő pályázatot hirdet „Ökokarácsony” címmel.

Tovább

11/25: Közösségi Energia jó példákat keresünk!
A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei a \"Közösségi Energia\" program keretében számos hazai lakossági, önkormányzati vagy más közösségi energiás kezdeményezéssel ismerkedtek meg az elmúlt időszakban. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy még sok olyan példa van, amelyről még nem hallottunk! Kérjük, olvassa el felhívásunk!

Tovább

További programok, események

Legújabb termékek

Tartalom feltöltés alatt