Üdvözöljük a zoldonline.hu környezetvédelmi portálon!

Kérjük adja meg e-mail címét

Kérjük, adja meg jelszavát

Elfelejtette jelszavát? Kattintson ide
bezárás

 

Közösségi Energia jó példákat keresünk

A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei a \"Közösségi Energia\" program keretében számos hazai lakossági, önkormányzati vagy más közösségi energiás kezdeményezéssel ismerkedtek meg az elmúlt időszakban. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy még sok olyan példa van, amelyről még nem hallottunk! Kérjük, olvasd el felhívásunk!

Ha Ön tagja olyan magyarországi közösségi energia kezdeményezésnek, vagy jól ismer olyat, amelyre legalább kettő, de minél több jellemző illik az alábbi pontokból, akkor legkésőbb 2014. december 1. éjfélig töltse ki és küldje be az infolapot az alexa(kukac)mtvsz.hu e-mail címre!

A legjobb, példaértékűnek ítélt közösségi energiás kezdeményezéseket bemutatjuk a Magyar Természetvédők Szövetsége webes felületein és hazai és nemzetközi \"Közösségi Energia\" rendezvényeken is népszerűsítjük.

Az infolapok beküldői között értékes, energiatakarékos és napelemes ajándékokat sorsolunk ki 2014. december 6-án. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Egy személy több kezdeményezést is beküldhet, de a sorsolásban egy beküldőnek számít.

Olyan kezdeményezéseket várunk tehát, amelyekre minél több illik az alábbi pontokból:

1. Energiatakarékossági, -hatékonysági és/vagy megújuló energiás beruházáson alapuló kezdeményezés

2. Lakosok bevonásával fut ma is (pl. lakossági-közösségi/önkormányzati tervezés, működtetés és lehetőleg tulajdon)
3. Közösségi demokratikus pl. szövetkezeti vagy példamutató projekt alapú együttműködés

4. A környéken élők (is) részesülnek előnyeiből (a beruházás megtakarításából/profitjából vagy az energiájából)
5. Előnyeiből a kezdeményezésben résztvevő tagok/közösség (is) részesül vagy más közösségi/saját energiarendszerbe forgatják vissza

A Magyar Természetvédők Szövetsége fenntartja magának a jogot, hogy ha bármilyen szabálytalanságot, visszaélést tapasztal, akkor az adott pályázót kizárja.Aktualitások

05/26: Zöld utat adunk ötletednek!
Van egy fantasztikus ötleted? Látod magad egy start-upban kiteljesedni? Ám elveszettnek érzed magad a pénzügyi tervezés és a bürokrácia mezején? Kíváncsi vagy, hogyan tudnál egy ökofrankó vállalkozást beindítani? Startolnál Prágába?

Tovább

11/30: Ökokarácsony - dec. 14.
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága karácsonyfa-készítő pályázatot hirdet „Ökokarácsony” címmel.

Tovább

11/25: Közösségi Energia jó példákat keresünk!
A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei a \"Közösségi Energia\" program keretében számos hazai lakossági, önkormányzati vagy más közösségi energiás kezdeményezéssel ismerkedtek meg az elmúlt időszakban. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy még sok olyan példa van, amelyről még nem hallottunk! Kérjük, olvassa el felhívásunk!

Tovább

További programok, események

Legújabb termékek

Tartalom feltöltés alatt