Üdvözöljük a zoldonline.hu környezetvédelmi portálon!

Kérjük adja meg e-mail címét

Kérjük, adja meg jelszavát

Elfelejtette jelszavát? Kattintson ide
bezárás

 

Nem olyan jó a levegő Európában, mint hisszük

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) kiadta éves jelentését, miután közel négyszáz városból vettek mintát: eszerint tíz európai városlakóból közel kilenc erősen szennyezett levegőt szív. A légszennyezettség leggyakrabban szívbetegséghez, agyvérzéshez, tüdőbetegséghez vagy rákhoz vezethez, ezzel pedig továbbra is a legsúlyosabb, környezetünkből minket érő haláloknak számít a légszennyezettség, ami évente 400 ezer halált okoz - írja az MTI.

A mikroszemcsés anyagok vagy más néven a szállópor bejut a légutakba, és minél apróbb szemcsés az anyag annál veszélyesebb: a legkisebbek a tüdőbe és a véráramba is bejuthatnak. Ugyan kevesebb a por és az ózon koncentrációja a levegőben, mint tíz éve, a de a nitrogén-dioxid-szint, amit főleg az autók bocsátanak ki, nem csökkent olyan mértékben, mint várták.

A WHO szerint a légkörbe jutó káros anyagok évente egymillió-háromszezer ember halálát okozza, a legszennyezetteb levegőjű országok közt pedig ott van Irán, India, Indonézia és Kína.

Forrás: IndexAktualitások

05/26: Zöld utat adunk ötletednek!
Van egy fantasztikus ötleted? Látod magad egy start-upban kiteljesedni? Ám elveszettnek érzed magad a pénzügyi tervezés és a bürokrácia mezején? Kíváncsi vagy, hogyan tudnál egy ökofrankó vállalkozást beindítani? Startolnál Prágába?

Tovább

11/30: Ökokarácsony - dec. 14.
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága karácsonyfa-készítő pályázatot hirdet „Ökokarácsony” címmel.

Tovább

11/25: Közösségi Energia jó példákat keresünk!
A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei a \"Közösségi Energia\" program keretében számos hazai lakossági, önkormányzati vagy más közösségi energiás kezdeményezéssel ismerkedtek meg az elmúlt időszakban. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy még sok olyan példa van, amelyről még nem hallottunk! Kérjük, olvassa el felhívásunk!

Tovább

További programok, események

Legújabb termékek

Tartalom feltöltés alatt