Üdvözöljük a zoldonline.hu környezetvédelmi portálon!

Kérjük adja meg e-mail címét

Kérjük, adja meg jelszavát

Elfelejtette jelszavát? Kattintson ide
bezárás

 

Kihalhat a borneói állatfajok fele

Matthew Struebig és Andreas Wilting vezetésével a tudósok olyan modellt dolgoztak ki, ami nemcsak a következő 65 év lehetséges klímaváltozását jósolja meg, hanem figyelembe veszi azt is, hogy Borneóban várhatóan hol fognak megritkulni az erdők. Az elemzéshez műholdas adatokat használtak.

A jóslatok szerint leginkább az alföldi esőerdők változnak meg, de előreláthatóan sok emlős, köztük néhány ritka emberszabású a magasabban fekvő területeken is megélhet. Más állatok viszont, például a laposfejű macska (Priomailurus planiceps), a veszélyeztetett tőzeges és mocsaras területeket részesítik előnyben.

Hogy minél több állatnak biztosítsák az életteret, ahhoz összesen 28 ezer négyzetkilométernyi természetvédelmi területre lenne szükség. Ez a sziget területének nagyjából 4 százaléka. Kiemelten fontosak a magasabban fekvő erdős területek, mert ezek megmaradása sok faj számára létfontosságú.

Forrás: IndexAktualitások

05/26: Zöld utat adunk ötletednek!
Van egy fantasztikus ötleted? Látod magad egy start-upban kiteljesedni? Ám elveszettnek érzed magad a pénzügyi tervezés és a bürokrácia mezején? Kíváncsi vagy, hogyan tudnál egy ökofrankó vállalkozást beindítani? Startolnál Prágába?

Tovább

11/30: Ökokarácsony - dec. 14.
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága karácsonyfa-készítő pályázatot hirdet „Ökokarácsony” címmel.

Tovább

11/25: Közösségi Energia jó példákat keresünk!
A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei a \"Közösségi Energia\" program keretében számos hazai lakossági, önkormányzati vagy más közösségi energiás kezdeményezéssel ismerkedtek meg az elmúlt időszakban. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy még sok olyan példa van, amelyről még nem hallottunk! Kérjük, olvassa el felhívásunk!

Tovább

További programok, események

Legújabb termékek

Tartalom feltöltés alatt